Maklumat Penyertaan 

Mini Konvensyen Inovasi & Kreativiti 2021, PPII

Tema:

Kreatif & Inovatif Pemacu Kecemerlangan PPII


Pemilihan tema ini adalah selaras dengan aspirasi YBhg. Dato'  Timbalan Naib Canselor (Pembangunan) untuk menggalakkan warga PPII  menjadikan pemikiran secara Kreatif dan Inovatif sebagai budaya di dalam kerja seharian. Continue Reading » 

Format Penyertaan

Syarat-Syarat Penyertaan

Permohonan Penyertaan

Kandungan Slaid dan Poster

Berikut adalah cadangan kandungan slaid dan poster:

Kriteria Penilaian

Sila rujuk perincian enam (6) kriteria penilaian di laman Kriteria Penilaian Projek.

      Markah keseluruhan penilaian projek adalah 100 markah.


Berikut adalah kriteria penilaian poster:


       Markah keseluruhan penilaian poster adalah 100 markah.

Kategori Inovasi

Penciptaan Penciptaan (Invention)

Rekacipta idea terbaru (barangan/peralatan dan perkhidmatan), sistem atau proses yang tidak pernah dihasilkan sebelum ini.


Penambahbaikan (Innovation)

Idea Inovasi produk(barangan/peralatan dan perkhidmatan), sistem atau proses yang ditambahbaik.



Bidang Inovasi

Merupakan terjemahan idea baharu yang kreatif dan inovatif untuk transformasi pengurusan UiTM.

Inovasi Pengurusan bermatlamat untuk meningkatkan produktiviti, kecekapan dan keberkesanan tadbir urus universiti kearah pengurusan terbaik dan lancar serta meningkatkan kepuasan hati pelanggan UiTM.


Merangkumi idea penyelesaian baharu (model dan penyampaian perkhidmatan) yang mampu memenuhi kepentingan sosial dengan lebih berkesan dan mengutamakan penglibatan pelanggan UiTM dan masyarakat.

Fokus pelaksanaan inovasi sosial tidak hanya tertumpu kepada pencapaian impak sosial semata-mata, malah memberikan penekanan kepada proses penglibatan pelanggan UiTM dan masyarakat dalam membangunkan sesuatu inovasi.


Ciri-Ciri Inovasi

Peserta adalah digalakkan untuk menghasilkan inovasi yang mencapai ciri-ciri berikut:

Kreatif dan Inovatif :

Pulangan Nilai Terbaik:

Replikasi:

Impak positif yang tinggi dan menyeluruh:

Pengkomersialan: